ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ
ΒΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ
Υπ.Βουλευτής Ν.Εβρου
ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (7/9/2022)
ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ
Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΤΕΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
Το γαλα θεωρειται απο τις καλυτερες και πληρεστερες τροφες για την αναπτυξη των παιδιων και των οστων με τα περισσοτερα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται ενας οργανισμος.
Ιδιαιτερα δημοφιλης ειναι η λακτοζη που περιεχεται στο γαλα και στην οποια παρουσιαζουν δυσανεξια πολλοι συνανθρωποι μας. Η λακτοζη ειναι ενα ζακχαρο που περιεχεται στο γαλα και σχηματιζεται απο τη γλυκοζη και τη γαλακτοζη. Διασπαται δε στον οργανισμο απο τη λακταση η οποια απουσιαζει εκ γενετης σε καποια ατομα και σε αλλα παυει να υπαρχει στην ενηλικη ζωη τους. Το συνδρομο αυτο λεγεται "Δυσανεξια στη λακτοζη".
Αυτο που πρεπει να γνωριζουμε ως καταναλωτες επισης ειναι πως στο γαλα ανιχνευεται επισης και η Αφλατοξινη Μ1 (AFM1), η οποια ειναι υψηλης τοξικοτητας μυκοτοξινη και βρισκεται σε οργανικα υλικα και στα συστατικα του εδαφους και εισερχεται στον ανθρωπινο οργανισμο μεσω των τροφιμων αμεσα η μεσω των κτηνοτροφικων ζωων τα οποια εχουν τραφει με μολυσμενη τροφη.
Η αυξημενη καταναλωση μυκοτοξινων εχει ως αποτελεσμα την εμφανιση σοβαρων τοξικων επιδρασεων οπως : καρκινογενεση, νεφροτοξικοτητα, ηπατοτοξικοτητα, ανοσοκαταστολη, αναπαραγωγικες διαταραχες εως και τερατογενεσεις.
FACEBOOK LINK YOUTUBE LINK